Blog

Met enige regelmaat plaatsen wij hier nieuwsberichten. Dit kunnen berichten zijn over onze klanten of over ons zelf. Ook interessante wetenswaardigheden over ons vakgebied delen we graag met je.

Leadgeneratie, juist nu in tijden van crisis

maandag 22 maart 2021

Leadgeneratie, juist nu in tijden van crisis Geplaatst door Jeroen Venus In het artikel “Leadgeneratie wel belangrijk, maar niet urgent. Klopt dat wel?” heb ik uitgelegd hoe belangrijk het is om nu maatregelen te nemen om

Lees verder

Een succesvolle landingspagina voor meer effectieve leads?

vrijdag 26 februari 2021

Investeer jij in Google Ads Campagnes? Heb je veel hits op je website, maar levert het je geen kwalitatief goede leads op? Dat kan echt frustrerend zijn. Je investeert veel tijd en geld in deze

Lees verder

Leadgeneratie wel belangrijk, maar niet urgent. Klopt dat wel?

maandag 30 maart 2020

Leadgeneratie wel belangrijk, maar niet urgent. Klopt dat wel? Geplaatst door Jeroen Venus Ken je die uitdrukking? Iets kan belangrijk zijn, maar niet urgent of andersom. Leadgeneratie is hierbij een mooi voorbeeld. Iedereen vindt het belangrijk,

Lees verder

Creëren van touchpoints bij een sales- en marketingaanpak

woensdag 11 maart 2020

  Creëren van touchpoints bij een sales- en marketingaanpak Een fundament om commerciële groei als B2B ondernemer te realiseren is een geïntegreerde aanpak van sales en marketing. Het lijkt een open deur intrappen, maar toch

Lees verder

LinkedIn… de ins & outs

donderdag 7 november 2019

LinkedIn… de ins & outs Tips & tricks voor meer volgers op je LinkedIn-bedrijfspagina Geplaatst door Jeroen Venus Succesvol gebruik maken van social media valt of staat met relevante content. Dat is op LinkedIn niet anders.

Lees verder

Nasano wint FD Gazelle 2019

vrijdag 25 oktober 2019

Nasano wint FD Gazelle 2019   Geplaatst door Jeroen Venus   Supertrots melden we je dat Nasano FD Gazelle 2019 is geworden en behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De prijs is een extra

Lees verder

Zo gebruik je neuromarketing op je website

dinsdag 17 september 2019

Zo gebruik je neuromarketing op je website   Geplaatst door Jeroen Venus Maak jij autonome en bewuste beslissingen, zonder invloed van buitenaf? Uit onderzoek blijkt dat onbewuste invloeden van buitenaf toch een grote rol spelen, vaak

Lees verder

Een goede voorbereiding voor een geslaagd telefonisch verkoopgesprek

donderdag 22 augustus 2019

Een goede voorbereiding voor een geslaagd telefonisch verkoopgesprek   Geplaatst door Jeroen Venus Een telefonisch verkoopgesprek voeren valt vaak niet mee. Een positieve eerste indruk op je contactpersoon maken vergroot de kans dat je je verhaal

Lees verder

Verhoog de online vindbaarheid van jouw website!

dinsdag 9 juli 2019

Verhoog de online vindbaarheid van jouw website! Laat relevante content en autoriteit verhoging hand in hand gaan!  Geplaatst door Esmee Benning We zien veel MKB organisaties in de B2B die moeite hebben met het halen van hun leadgeneratie doelstellingen. Een

Lees verder

Succesvolle leadgeneratie?

maandag 13 mei 2019

Weet jij wat er allemaal komt kijken bij succesvolle leadgeneratie?  Ontdek waarom je sommige onderdelen beter kunt uitbesteden.  Geplaatst door Esmee Benning Commerciële groei realiseren doe je met het binnenhalen van leads. Bij het leadgeneratieproces kan de verantwoordelijkheid

Lees verder

Aan goede ideeën geen gebrek |

Klantcase Drake & FarrellDrake & Farrell is een logistiek dienstverlener uit Bleiswijk. Al bijna vijftien jaar ontwikkelen ze nieuwe initiatieven om de retourverwerking en logistiek van organisaties als KPN, Caiw. en Heineken constant te verbeteren. Nasano doet sinds een halfjaar marktonderzoek voor een van de initiatieven van het bedrijf “snelle reparatie service” zodat dit nieuwe initiatief zo effectief en succesvol mogelijk in de markt wordt gebracht.

De goegemeenteErik Hofland is samen met 2 andere collega’s verantwoordelijk voor de Business Development bij Drake & Farrell. “Bij ons krijgen mensen met een goed idee en verhaal vaak de ruimte, zegt hij trots. Maar ik zag ook dat initiatieven soms niet goed van de grond kwamen. Wat beter kon was vooraf meer inzicht verkrijgen in de behoefte en potentie van de markt. We hadden behoefte aan professionele marktverkenning en -inzicht. Analyses over de concrete interesse van reparatie-partners en potentiële klanten bijvoorbeeld, en natuurlijk de vraag of er in het verleden en huidig al soortgelijke ideeën waren geweest.”

Aannames validerenErik Hofland schakelde de hulp in van Nasano Management. “Tijdens een tweedaagse workshop kwamen we erachter dat veel aannames niet gevalideerd waren. Nasano scherpte onze proposities aan, stelde buyer personas op en beoordeelde ons businessplan. Daarna gingen ze het land in om op basis van interviews en marktonderzoek die nieuwe aannames te valideren.”

Slagvaardig en pro-actief“We zijn tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. We hebben ons businessplan er effectief op aangepast. Nasano liet zien dat ze slagvaardig zijn: meteen de mouwen opstropen en aan de slag gaan. Ze zijn betrokken en behoorlijk flexibel: Als iets net even anders loopt qua tijd of budget, passen ze zich daar meteen op aan. Ook fijn: ik kan altijd bellen met een marketingvraag, ook als dat uit pure nieuwsgierigheid is. Ze ondersteunen dus niet alleen, maar hebben naar mij ook een coachende rol waarin ik mijn kennis aanzienlijk kan vergroten. Dat is erg waardevol.”

Touchpoints

Binnen het vakgebied marketing wordt voor touchpoints de volgende definitie gehanteert: de verschillende kanalen, acties en contactmomenten die een klant heeft met jouw organisatie. Bijvoorbeeld een Adwords-advertenties, een blog dat je deelt via social media, of een advertentie in een tijdschrift. Het zijn de momenten waarop een (potentiële) klant in contact komt met jouw onderneming. Ieder contactmoment zorgt weer voor een beleving bij de klant en bepaalt de manier waarop deze (potentiële) klant naar jouw organisatie kijkt.

Waardepropositie

Een omschrijving van de toegevoegde waarde van jouw product of dienst. Een toegevoegde waarde waar jouw klant behoefte aan heeft.  Het ontwerpen van een waardepropositie is een proces dat je helpt te begrijpen waar je klanten dagelijks mee bezig zijn (taken), waar zij tegenaanlopen (pijnpunten) en wat zij graag willen bereiken (voordelen). Het helpt al je werknemers te begrijpen waarvoor je het doet, en voorkomt dat je een hoop investeert in ideeën die uiteindelijk niks opleveren.  Ontwerp, test en lever een product of dienst dat daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft voor jouw klant.

Aanvalsplan

Een aanvalsplan is te omschrijven als een concrete planning van doorgaans 13 weken. Een planning met activiteiten en wie, wat , wanneer gaat uitvoeren. Onze klanten weten op deze manier precies in welke week er belangrijke activiteiten plaatsvinden.

Acquisitie

Onder (koude) acquisitie verstaan we het telefonisch benaderen van potentiële leads. Het doel tijdens het acquisitie gesprek is het maken van afspraken met de gewenste DMU, de persoon met beslissingsbevoegdheid.

Databaseverrijking

Een databaseverrijking wordt uitgevoerd met het doel een volledig en recente database te realiseren. Geen verouderde adressen, maar een databestand met juiste contactpersonen voor campagnes of opvolging door sales.

Tone-of-voice

De stijl in woord en geschrift waarop een organisatie communiceert met haar doelgroep wordt de tone-of-voice genoemd. Een tone-of-voice kan omschreven als formeel, zakelijk en koel, of juist infomeel, open, ondeugend en hartelijk. Deze omschrijvingen hebben ook impact op de manier waarop de doelgroep naar de organisatie kijkt (het imago). De tone-of-voice is terug te vinden in alle communicatie-uitingen van een organisatie. Denk bijvoorbeeld aan teksten op de website, een productbrochure, DM’s of e-mailcampagnes.

Buyer Persona

Met een buyer persona specificeren we de interesses, kenmerken en behoeftes van de doelgroep. Wat is bijvoorbeeld de functies binnen de prospect waar jij je op richt? Op welke platformen is hij of zij actief en welke problemen komt deze persoon tegen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Door in het vel van de klant te kruipen, kom je er precies achter welke marketing activiteiten je in kunt zetten om van de potentiële prospect een klant te maken.

 

Laaghangend fruit

Laaghangend fruit zijn leads waar in feite met weinig inspanning en vrij gemakkelijk resultaat is te behalen.  Leads die een productbrochure downloaden, of een contactaanvraag invullen behoren tot laaghangend fruit.

Er is een gegronde reden om te verwachten dat er oprechte interesse in jouw product of dienst bij deze leads.

 

Customer Journey

De customer journey (de klantreis) is de omschrijving van de weg die jouw klant aflegt voordat hij of zij besluit klant te worden en te blijven. Het doel van de customer journey is om inzicht te krijgen in bepalende contactmomenten met jou klanten.

Hiervoor is de customer journey opgedeeld in vijf fasen. Bij het ontwerpen van de customer journey beschrijf je per fase, de taken, emoties en gebruikte kanalen/touchpoints van je klant.  Vervolgens bepaal je per fase welke content op welke kanalen jij inzet om je potentiële klanten te bereiken. Een krachtige tool voor een complete marketingstrategie.

 

Salespitch

Een salespitch is een korte introductie voorzien van overtuigende argumenten jegens jouw gesprekspartner. Wie begint met een salespitch te ontwerpen moet er rekening mee houden dat je niet langer dan twee minuten hebt voordat de prospect besluit of hij wel of niet met jou verder wil praten. Een goede salespitch voorbereiden vergt tijd en creativiteit maar helpt elke sales om een perfecte eerste indruk achter te laten bij de prospect.