Inspiratie uit die ene organisatie: garDsign

Geplaatst door Esmee Benning

Eind 2012 werd het bedrijf garDsign, ook wel Tekenjetuin.nl opgericht door Teunis van de Pol. Met een online tuinontwerp platform biedt hij consumenten de mogelijkheid zelf haar nieuwe tuinontwerpen vorm te geven. Benieuwd naar zijn inspirerende verhaal? Lees snel verder...

 

“Zelf doe ik alles wat voor handen komt van tool-ontwikkeling tot helpdesk of bloggen. ”

Teunis van de Pol

Kan jij in een paar zinnen uitleggen wat je doet (jouw bedrijf), in welke branche je werkt en welke producten/diensten je verkoopt?

Wij bieden een online tuinontwerp-platform. De consument kan zelf zijn tuin vormgeven van tuinontwerp, productzoeker, plantenencyclopedie, zon/schaduwsimulatie tot een bewateringsplan. Wanneer de consument tevreden is met het tuinontwerp, kan er eenvoudig een professional in de buurt worden ingeschakeld en gezamenlijk verder worden gewerkt aan het tuinontwerp.

Hoe kwam je op het idee om te gaan werken in deze branche?

Ik had mijn eigen grond-, weg-, waterbouw en hoveniesbedrijf. Ik wilde mij echt onderscheiden. Tijdens een brainstorm kwamen we op dit idee

Hoe ben je gestart? Wat waren je eerste stappen als ondernemer en tegen welke problemen of juist mooie dingen liep je aan?

Ik ben in ‘99 gestart met het GWW en hoveniersbedrijf, in 2012 zijn we gestart met de lancering van het tekenjetuin-platform. Tekenjetuin wordt vanaf dag één omarmd door de consument.

De uitdaging lag vooral bij het overtuigen van de professional; Zij hadden namelijk internet-vrees, een kenniskloof (computergebruik) en zagen dit als een bedreiging. We hebben behoorlijk veel tijd gestopt in training en hulp. Dat werpt nu zijn vruchten af.

Het logo van HomeDeco20

Welke rol binnen het bedrijf vervul jij zelf? Manusje van alles of besteed je veel werk uit?

We besteden veel werk uit en werken met een vaste groep zelfstandigen. Zelf doe ik alles wat voor handen komt van tool-ontwikkeling, helpdesk, trainer tot bloggen. We verbinden de hele keten van fabrikant, hovenier, tuincentrum tot de consument en daarbij komen alle denkbare facetten aan bod. Echt afwisselend werk dus.

Kun je een voorbeeld geven van een mooie anekdote of gebeurtenis waaruit je een belangrijke les hebt geleerd als jonge ondernemer?

Niet echt een anekdote ik heb heel veel geleerd van tegenslag. Je hebt voldoende tegenslag nodig om te kunnen verbeteren, door na tegenslag (gedwongen) te veranderen, krijg je een goed product.

Welke tip kun jij andere starters en ondernemers meegeven?

1. Plan regelmatig tijd om te netwerken, studeren en masterclasses te bezoeken.
2. Neem naast je accountant een sparringpartner die over je schouder mee kan kijken
3. Voldoende tijd vrij (blijven) maken voor sport en ontspanning

Waar zie jij jezelf en garDsign over vijf jaar?

Het bedrijf draait dan (winstgevend) in meerdere landen onafhankelijk van mijzelf. Ik heb zelf tijd over om daarnaast andere initiatieven te ontplooien.

 

Ben of ken je een ondernemer met een inspirerend verhaal? Laat het ons weten! Stuur een mail naar info@nasano.nl

  

Plaats een reactie

Nasano Banner

Wij blijven je graag van nieuwe waardevolle content voorzien. Mag dat?