CreAim profiteert van een flexibele marketingafdeling

CreAim is de specialist op het gebied van SBR/XBRL, klantportalen en digitaal ondertekenen. Vanuit Zaandam ontwikkelt de dochteronderneming van Total Specific Solutions (TSS) innovatieve applicaties voor onder andere accountants, belastingadviseurs en gerechtsdeurwaarders. Sinds 2018 ondersteunt Nasano CreAim bij de online marketingactiviteiten.

Martijn Boshuis, managing director bij CreAim: ”We zijn een relatief klein kantoor en we zitten niet in de luxepositie om een eigen marketingteam te hebben. We zijn daarom bewust op zoek gegaan naar een partij die over de juiste online marketing expertise beschikt.” Tijdens de oriëntatiefase bracht een partner binnen de TSS holding CreAim in contact met Nasano. “Vanaf de eerste gesprekken voelde het goed en daarom zijn ze gestart met onze AdWordscampagnes”, aldus Martijn.

CreAim stak al geruime tijd geld in Google AdWords, zonder goed zicht te hebben op de resultaten. Martijn: “We maakten gebruik van AdWords maar we beheerden de campagnes eigenlijk niet. We hadden dan ook geen idee of deze goed waren ingericht en of ze effectief waren.” Nasano heeft allereerst de online advertising strategie tegen het licht gehouden en de advertenties verbeterd. Vervolgens hebben ze het beheer op zich genomen en monitoren ze de resultaten.

 

Beter inzicht in websitebezoekers

Na het aanscherpen van de online advertising strategie was het voor CreAim logisch dat Nasano ook een rol ging spelen bij de bouw en implementatie van de nieuwe website en de technologie aan de achterkant. “Het een kan niet zonder het andere en we wisten dat we ook iets moesten doen aan onze website. We hadden geen inzicht in het bezoekersverkeer en welke pagina’s bezocht werden”, aldus Martijn.

De nieuwe website is medio oktober 2019 opgeleverd door Nasano. De site stelt het Zaanse bedrijf onder andere in staat om beter te monitoren waar bezoekers vandaan komen, welke bedrijven de site bezoeken en uit welk segment ze komen. “Onze oude website was een blackbox. Met de nieuwe hebben we een marketingtool in handen die ons waardevolle informatie en leads oplevert”, vertelt Martijn tevreden.

Nasano weet het werk in goede banen te leiden

Volgens de managing director is de totstandkoming van de website een mooi voorbeeld van hoe Nasano fungeert als flexibele marketingafdeling op afstand. Martijn: “Wij hebben een duidelijk aanspreekpunt die de juiste specialisten inschakelt voor de klus en het werk in goede banen leidt.”

Naast de campagnes en de website is er ook veel werk verzet op het gebied van contentcreatie, e-mailmarketing en een klanttevredenheidsonderzoek. De software-ontwikkelaar is dan ook te spreken over het kennisniveau en de inzet van nieuwe technologieën. “Nasano kent de volle breedte van online marketing en je kunt echt zien dat ze het vak verder willen brengen”, besluit een tevreden Martijn Boshuis.

Aan goede ideeën geen gebrek |

Klantcase Drake & FarrellDrake & Farrell is een logistiek dienstverlener uit Bleiswijk. Al bijna vijftien jaar ontwikkelen ze nieuwe initiatieven om de retourverwerking en logistiek van organisaties als KPN, Caiw. en Heineken constant te verbeteren. Nasano doet sinds een halfjaar marktonderzoek voor een van de initiatieven van het bedrijf “snelle reparatie service” zodat dit nieuwe initiatief zo effectief en succesvol mogelijk in de markt wordt gebracht.

De goegemeenteErik Hofland is samen met 2 andere collega’s verantwoordelijk voor de Business Development bij Drake & Farrell. “Bij ons krijgen mensen met een goed idee en verhaal vaak de ruimte, zegt hij trots. Maar ik zag ook dat initiatieven soms niet goed van de grond kwamen. Wat beter kon was vooraf meer inzicht verkrijgen in de behoefte en potentie van de markt. We hadden behoefte aan professionele marktverkenning en -inzicht. Analyses over de concrete interesse van reparatie-partners en potentiële klanten bijvoorbeeld, en natuurlijk de vraag of er in het verleden en huidig al soortgelijke ideeën waren geweest.”

Aannames validerenErik Hofland schakelde de hulp in van Nasano Management. “Tijdens een tweedaagse workshop kwamen we erachter dat veel aannames niet gevalideerd waren. Nasano scherpte onze proposities aan, stelde buyer personas op en beoordeelde ons businessplan. Daarna gingen ze het land in om op basis van interviews en marktonderzoek die nieuwe aannames te valideren.”

Slagvaardig en pro-actief“We zijn tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. We hebben ons businessplan er effectief op aangepast. Nasano liet zien dat ze slagvaardig zijn: meteen de mouwen opstropen en aan de slag gaan. Ze zijn betrokken en behoorlijk flexibel: Als iets net even anders loopt qua tijd of budget, passen ze zich daar meteen op aan. Ook fijn: ik kan altijd bellen met een marketingvraag, ook als dat uit pure nieuwsgierigheid is. Ze ondersteunen dus niet alleen, maar hebben naar mij ook een coachende rol waarin ik mijn kennis aanzienlijk kan vergroten. Dat is erg waardevol.”

Touchpoints

Binnen het vakgebied marketing wordt voor touchpoints de volgende definitie gehanteert: de verschillende kanalen, acties en contactmomenten die een klant heeft met jouw organisatie. Bijvoorbeeld een Adwords-advertenties, een blog dat je deelt via social media, of een advertentie in een tijdschrift. Het zijn de momenten waarop een (potentiële) klant in contact komt met jouw onderneming. Ieder contactmoment zorgt weer voor een beleving bij de klant en bepaalt de manier waarop deze (potentiële) klant naar jouw organisatie kijkt.

Waardepropositie

Een omschrijving van de toegevoegde waarde van jouw product of dienst. Een toegevoegde waarde waar jouw klant behoefte aan heeft.  Het ontwerpen van een waardepropositie is een proces dat je helpt te begrijpen waar je klanten dagelijks mee bezig zijn (taken), waar zij tegenaanlopen (pijnpunten) en wat zij graag willen bereiken (voordelen). Het helpt al je werknemers te begrijpen waarvoor je het doet, en voorkomt dat je een hoop investeert in ideeën die uiteindelijk niks opleveren.  Ontwerp, test en lever een product of dienst dat daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft voor jouw klant.

Aanvalsplan

Een aanvalsplan is te omschrijven als een concrete planning van doorgaans 13 weken. Een planning met activiteiten en wie, wat , wanneer gaat uitvoeren. Onze klanten weten op deze manier precies in welke week er belangrijke activiteiten plaatsvinden.

Acquisitie

Onder (koude) acquisitie verstaan we het telefonisch benaderen van potentiële leads. Het doel tijdens het acquisitie gesprek is het maken van afspraken met de gewenste DMU, de persoon met beslissingsbevoegdheid.

Databaseverrijking

Een databaseverrijking wordt uitgevoerd met het doel een volledig en recente database te realiseren. Geen verouderde adressen, maar een databestand met juiste contactpersonen voor campagnes of opvolging door sales.

Tone-of-voice

De stijl in woord en geschrift waarop een organisatie communiceert met haar doelgroep wordt de tone-of-voice genoemd. Een tone-of-voice kan omschreven als formeel, zakelijk en koel, of juist infomeel, open, ondeugend en hartelijk. Deze omschrijvingen hebben ook impact op de manier waarop de doelgroep naar de organisatie kijkt (het imago). De tone-of-voice is terug te vinden in alle communicatie-uitingen van een organisatie. Denk bijvoorbeeld aan teksten op de website, een productbrochure, DM’s of e-mailcampagnes.

Buyer Persona

Met een buyer persona specificeren we de interesses, kenmerken en behoeftes van de doelgroep. Wat is bijvoorbeeld de functies binnen de prospect waar jij je op richt? Op welke platformen is hij of zij actief en welke problemen komt deze persoon tegen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Door in het vel van de klant te kruipen, kom je er precies achter welke marketing activiteiten je in kunt zetten om van de potentiële prospect een klant te maken.

 

Laaghangend fruit

Laaghangend fruit zijn leads waar in feite met weinig inspanning en vrij gemakkelijk resultaat is te behalen.  Leads die een productbrochure downloaden, of een contactaanvraag invullen behoren tot laaghangend fruit.

Er is een gegronde reden om te verwachten dat er oprechte interesse in jouw product of dienst bij deze leads.

 

Customer Journey

De customer journey (de klantreis) is de omschrijving van de weg die jouw klant aflegt voordat hij of zij besluit klant te worden en te blijven. Het doel van de customer journey is om inzicht te krijgen in bepalende contactmomenten met jou klanten.

Hiervoor is de customer journey opgedeeld in vijf fasen. Bij het ontwerpen van de customer journey beschrijf je per fase, de taken, emoties en gebruikte kanalen/touchpoints van je klant.  Vervolgens bepaal je per fase welke content op welke kanalen jij inzet om je potentiële klanten te bereiken. Een krachtige tool voor een complete marketingstrategie.

 

Salespitch

Een salespitch is een korte introductie voorzien van overtuigende argumenten jegens jouw gesprekspartner. Wie begint met een salespitch te ontwerpen moet er rekening mee houden dat je niet langer dan twee minuten hebt voordat de prospect besluit of hij wel of niet met jou verder wil praten. Een goede salespitch voorbereiden vergt tijd en creativiteit maar helpt elke sales om een perfecte eerste indruk achter te laten bij de prospect.