Nasano leadgeneratie

GEÏNTEGREERDE LEADGENERATIE AANPAK

MARKETING & SALES GECOMBINEERD

Nasano stippellijn

Als ondernemer is groei belangrijk voor je. Of je nu gaat voor winstmaximalisatie of continuïteit: een constante stroom van goed gekwalificeerde leads is essentieel. Je wilt niet achterblijven of stilstaan met nieuwe klanten. Je wilt vooruitkijken. En daarom is voorspelbare en schaalbare groei jouw ideale uitgangspunt. 

Wij zijn er voor ondernemers. Ambitieuze ondernemers die willen groeien. Voor ondernemers die zich willen richten op het aansturen van hun bedrijf en die ‘gewoon’ meer klanten willen binnenhalen.

En meer klanten begint bij meer leads. Dit vraagt om een goede leadgeneratie aanpak. Maar dan wel op een voorspelbare en schaalbare manier. Nasano helpt ondernemers en directies hiermee.

Sales en Marketing vullen elkaar perfect aan binnen het leadgeneratie proces!

Download vrijblijvend ons artikel over Sales en Marketing?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 MARKETING & SALES BINNEN EEN GEÏNTEGREERDE LEADGENERATIE AANPAK?

Voorspelbare groei door het genereren van leads

Wij geloven in een integrale aanpak. Dus niet alleen telefonische acquisitie of online marketing, maar een slimme combinatie van sales en marketing.

Door een dergelijke aanpak haal je het maximale rendement uit je investering. En dat is belangrijk, want budget en tijd zijn beperkt. Je wilt tenslotte snel, maar ook duurzaam resultaat.

Een slimme aanpak, vraagt om een slim plan. Op basis van een analyse van je waardepropositie, doelmarkten en doelstellingen ontwikkelen wij samen met jou een aanvalsplan.

 

Lees de klantcases van Nasano Management

Leadgeneratie door Sales

AMN uit Arnhem

Talent ontdekken. Dat doet AMN al twintig jaar met de ontwikkeling van toetsen en volgsystemen voor het onderwijs en bedrijfsleven. Nasano Management ondersteunt sinds twee jaar de campagnes en leadgeneratie van het Arnhemse bedrijf. Met succes: door de hulp van Nasano worden er goede resultaten geboekt.

Leadgeneratie door Marketing

ISProjects uit Den Bosch

Het gaat goed bij ISProjects. Het Bossche softwarebedrijf ontwikkelt al bijna twintig jaar standaardoplossingen op het gebied van elektronische factuurverwerking en e-Procurement. Onder andere Het Nederlandse Rode Kruis, Fokker Elmo, Shimano, WE Fashion en de Rijksuniversiteit Groningen maken al gebruik van de software van ISProjects.

Sales en Marketing analyse

The Webmen uit Arnhem

The Webmen is meer dan een internetbureau. Sinds 1999 werkt het Apeldoornse bedrijf aan innovatieve digitale oplossingen op maat. Websites natuurlijk, maar ook eCommerce en Product Information Management systemen behoren tot de dienstverlening. Sinds kort helpt Nasano Management het bedrijf om effectiever potentiële klanten te benaderen.

Leads genereren door sales bij AMN

Twee projecten, één aanpak: klantcase AMN Arnhem

Talent ontdekken. Dat doet AMN al twintig jaar met de ontwikkeling van toetsen en volgsystemen voor het onderwijs en bedrijfsleven. Nasano Management ondersteunt sinds twee jaar de salescampagnes en leadgeneratie van het Arnhemse bedrijf. Met succes: door de hulp van Nasano worden er goede resultaten geboekt.

Een tas vol leads

Nadat AMN directeur John Mulder op een gemeentecongres zijn Talentscan voor statushouders onder de aandacht bracht, volgde er te weinig afspraken. “We kwamen van het congres thuis met een tas vol interessante leads, maar hadden onderschat hoeveel tijd het kost om van die leads concrete afspraken te maken,” vertelt Mulder. “Je kunt niet zomaar tussendoor wat mensen bellen: dat moet doelmatig en georganiseerd gebeuren. We hadden iemand nodig met de expertise om het salesproces een flinke boost te geven.”

Het product begrijpen

Om het project toch succesvol te maken, schakelde AMN de hulp in van Nasano Management. Dat ging meteen goed: een team van ervaren salesspecialisten ging direct aan de slag om afspraken binnen te halen. Mulder: “We dachten altijd dat koude acquisitie niet effectief was, maar Nasano kon zich snel verplaatsen in onze visie en productaanbod. Door die aanpak hebben we veel afspraken gemaakt en orders gerealiseerd.”

Supersnelle schakeling

Die samenwerking smaakte naar meer. AMN begon een intensieve samenwerking met Nasano om de AMN Eindtoets (een digitaal alternatief voor de Cito) in de markt te zetten. “Dat project was aanzienlijk groter en tijdrovender dan de Talentscan: we moesten in een zeer korte tijd zo veel mogelijk scholen overtuigen dat onze eindtoets de beste nieuwkomer was tussen alle nieuwe aanbieders. Nasano handelde toen supersnel: er zaten maar een paar dagen tussen een eerste briefing en de officiële kick-off van de campagne. Vijf mensen belden in acht weken zo’n vierduizend scholen – als er extra capaciteit nodig was, dan werd dat geregeld. Door die pro-actieve, effectieve aanpak van Nasano zijn we de grootste aanbieder geworden van alle nieuwkomers.”

Onderdeel van het team

Een medewerker van Nasano werkt nu twee dagen in de week voor AMN. “Ik hoef nooit te wachten op een antwoord via mail of telefoon,” zegt Mulder. “Ook niet op de dagen als hij niet bij ons werkt. De expertise die je nodig hebt is zo altijd beschikbaar. Nasano wordt een belangrijk onderdeel van je team. Zo vind je elkaar sneller en kom je sneller tot de vraag achter de vraag. En dat komt conversie altijd ten goede.”

 

Leads genereren door sales bij AMN

Een frisse blik op leadgeneratie: klantcase The Webmen

The Webmen is meer dan een internetbureau. Sinds 1999 werkt het Apeldoornse bedrijf aan innovatieve digitale oplossingen op maat. Websites natuurlijk, maar ook eCommerce en Product Information Management systemen behoren tot de dienstverlening. Sinds kort helpt Nasano Management het bedrijf om effectiever potentiële klanten te benaderen.

Geen marketing

The Webmen heeft nooit iets aan marketing gedaan. Niet zo gek ook: met bijna twintig jaar ervaring en een omvangrijk netwerk van tevreden klanten en relaties rollen de meeste opdrachten vanzelf binnen. “Er is altijd werk,” zegt directeur Arno Sledsens. “Soms is het druk in een korte periode, maar soms ook rustig. Dat is niet erg, maar ook niet schaalbaar of voorspelbaar. We wilden dus graag pro-actief potentiële nieuwe klanten benaderen en groeien als bedrijf. Maar zodra je die beslissing maakt, zit je meteen met allerlei praktische vragen. Waar moet je beginnen?”

Workshops

Nasano kon The Webmen goed helpen bij het zoeken naar een antwoord. “Wij dachten natuurlijk meteen aan een uitgebreide campagne en allerlei marketingactiviteiten, maar Nasano nam eerst een stap terug om samen te kijken naar de vraag achter de vraag. Wie zijn wij als bedrijf, wat is onze propositie, wie is de doelgroep, wat zijn de verschillende buyer persona’s en hoe benader je die? In een aantal workshops vormde er op een organische manier een praktisch plan en kader voor onze groeiwensen.”

Pragmatisch en flexibel

“Tijdens de workshops gaf Nasano ons voldoende informatie en handvatten om zelf aan de slag te gaan,” zegt Sledsens. “We hoefden echter niet lang na te denken om Nasano ook te vragen om de plannen en strategieën uit te voeren. Nasano neemt echt de tijd om je bedrijf en product goed te leren kennen. Dat is als je potentiele klanten benadert belangrijk.”

Een alleskunner

Nasano gaat nu voor twee nieuwe IT-diensten van The Webmen leads genereren met een geïntegreerde sales- en marketingaanpak. “Dit stond al tien jaar op de agenda, maar we zijn er nooit aan toegekomen. Je hebt om dit soort stappen te maken een alleskunner als Nasano nodig die niet alleen de markt kent, maar ook begrijpt hoe jouw bedrijf en producten in die markt zijn gepositioneerd. Dankzij Nasano zijn onze groeiwensen een stuk concreter en haalbaarder geworden.

 

Leads genereren door sales bij AMN

Trots op kennis en ervaring: klantcase ISProjects ‘s-Hertogenbosch

Het gaat goed bij ISProjects. Het Bossche softwarebedrijf ontwikkelt al bijna twintig jaar standaardoplossingen op het gebied van elektronische factuurverwerking en e-Procurement voor grote organisaties zoals Het Nederlandse Rode Kruis, Fokker Elmo, Shimano, WE Fashion en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het bedrijf wilde graag meer doen aan online marketing en planmatiger groeien. Sinds vorig jaar helpt Nasano ISProjects met verschillende marketingoplossingen te kapitaliseren op hun rijke ervaring en kennis.

Een wereld die verandert

De marketingactiviteiten van ISProjects beperkten zich tot het organiseren van seminars en incidenteel bellen naar bedrijven. “Vrij traditioneel dus,” geeft directeur Erik van der Werff toe. “Dat ging niet onsuccesvol, maar als je tien jaar lang hetzelfde erin stopt, komt er ook hetzelfde uit. We zagen de wereld om ons heen snel veranderen – op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken en daarin mee gaan.”

“We hebben een sterk verhaal en goede papieren, alleen niet de benodigde kennis in huis om dat op een effectieve manier aan de man te brengen. De website werd natuurlijk wel bezocht, maar we wilden graag beter gevonden worden door bedrijven die wij konden helpen om efficiënter te werken en kosten te besparen door onze producten en proposities.”

Effectieve aanvalsplannen

Met al die ervaring en kennis kon Nasano snel uit de voeten. Het eindproduct was een uitgebreid maar pragmatisch marketingplan met een middellangetermijnperspectief en meerdere aanvalsplannen. Van der Werff: “Inmiddels heeft Nasano een SEA- en SEO-campagne opgezet, intensief klantonderzoek gedaan, de website geoptimaliseerd en online marketingcampagnes uitgevoerd op basis van buyer persona’s, behoeftes en vraagstukken.”

“Ook de activiteiten die al liepen werden meteen opgepakt en geoptimaliseerd. Nasano zorgde er bijvoorbeeld voor dat er iedere week brieven de deur uitgingen, en geen enkele lead bleef ongemoeid. Ze draaien continu aan de knop om de vindbaarheid te optimaliseren en maakten duidelijk wat mogelijk was met het beschikbare budget. Ik kon snel veel aan ze overlaten: dat ontzorgt.”

 

Aan goede ideeën geen gebrek |

Klantcase Drake & FarrellDrake & Farrell is een logistiek dienstverlener uit Bleiswijk. Al bijna vijftien jaar ontwikkelen ze nieuwe initiatieven om de retourverwerking en logistiek van organisaties als KPN, Caiw. en Heineken constant te verbeteren. Nasano doet sinds een halfjaar marktonderzoek voor een van de initiatieven van het bedrijf “snelle reparatie service” zodat dit nieuwe initiatief zo effectief en succesvol mogelijk in de markt wordt gebracht.

De goegemeenteErik Hofland is samen met 2 andere collega’s verantwoordelijk voor de Business Development bij Drake & Farrell. “Bij ons krijgen mensen met een goed idee en verhaal vaak de ruimte, zegt hij trots. Maar ik zag ook dat initiatieven soms niet goed van de grond kwamen. Wat beter kon was vooraf meer inzicht verkrijgen in de behoefte en potentie van de markt. We hadden behoefte aan professionele marktverkenning en -inzicht. Analyses over de concrete interesse van reparatie-partners en potentiële klanten bijvoorbeeld, en natuurlijk de vraag of er in het verleden en huidig al soortgelijke ideeën waren geweest.”

Aannames validerenErik Hofland schakelde de hulp in van Nasano Management. “Tijdens een tweedaagse workshop kwamen we erachter dat veel aannames niet gevalideerd waren. Nasano scherpte onze proposities aan, stelde buyer personas op en beoordeelde ons businessplan. Daarna gingen ze het land in om op basis van interviews en marktonderzoek die nieuwe aannames te valideren.”

Slagvaardig en pro-actief“We zijn tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. We hebben ons businessplan er effectief op aangepast. Nasano liet zien dat ze slagvaardig zijn: meteen de mouwen opstropen en aan de slag gaan. Ze zijn betrokken en behoorlijk flexibel: Als iets net even anders loopt qua tijd of budget, passen ze zich daar meteen op aan. Ook fijn: ik kan altijd bellen met een marketingvraag, ook als dat uit pure nieuwsgierigheid is. Ze ondersteunen dus niet alleen, maar hebben naar mij ook een coachende rol waarin ik mijn kennis aanzienlijk kan vergroten. Dat is erg waardevol.”

Touchpoints

Binnen het vakgebied marketing wordt voor touchpoints de volgende definitie gehanteert: de verschillende kanalen, acties en contactmomenten die een klant heeft met jouw organisatie. Bijvoorbeeld een Adwords-advertenties, een blog dat je deelt via social media, of een advertentie in een tijdschrift. Het zijn de momenten waarop een (potentiële) klant in contact komt met jouw onderneming. Ieder contactmoment zorgt weer voor een beleving bij de klant en bepaalt de manier waarop deze (potentiële) klant naar jouw organisatie kijkt.

Waardepropositie

Een omschrijving van de toegevoegde waarde van jouw product of dienst. Een toegevoegde waarde waar jouw klant behoefte aan heeft.  Het ontwerpen van een waardepropositie is een proces dat je helpt te begrijpen waar je klanten dagelijks mee bezig zijn (taken), waar zij tegenaanlopen (pijnpunten) en wat zij graag willen bereiken (voordelen). Het helpt al je werknemers te begrijpen waarvoor je het doet, en voorkomt dat je een hoop investeert in ideeën die uiteindelijk niks opleveren.  Ontwerp, test en lever een product of dienst dat daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft voor jouw klant.

Aanvalsplan

Een aanvalsplan is te omschrijven als een concrete planning van doorgaans 13 weken. Een planning met activiteiten en wie, wat , wanneer gaat uitvoeren. Onze klanten weten op deze manier precies in welke week er belangrijke activiteiten plaatsvinden.

Acquisitie

Onder (koude) acquisitie verstaan we het telefonisch benaderen van potentiële leads. Het doel tijdens het acquisitie gesprek is het maken van afspraken met de gewenste DMU, de persoon met beslissingsbevoegdheid.

Databaseverrijking

Een databaseverrijking wordt uitgevoerd met het doel een volledig en recente database te realiseren. Geen verouderde adressen, maar een databestand met juiste contactpersonen voor campagnes of opvolging door sales.

Tone-of-voice

De stijl in woord en geschrift waarop een organisatie communiceert met haar doelgroep wordt de tone-of-voice genoemd. Een tone-of-voice kan omschreven als formeel, zakelijk en koel, of juist infomeel, open, ondeugend en hartelijk. Deze omschrijvingen hebben ook impact op de manier waarop de doelgroep naar de organisatie kijkt (het imago). De tone-of-voice is terug te vinden in alle communicatie-uitingen van een organisatie. Denk bijvoorbeeld aan teksten op de website, een productbrochure, DM’s of e-mailcampagnes.

Buyer Persona

Met een buyer persona specificeren we de interesses, kenmerken en behoeftes van de doelgroep. Wat is bijvoorbeeld de functies binnen de prospect waar jij je op richt? Op welke platformen is hij of zij actief en welke problemen komt deze persoon tegen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Door in het vel van de klant te kruipen, kom je er precies achter welke marketing activiteiten je in kunt zetten om van de potentiële prospect een klant te maken.

 

Laaghangend fruit

Laaghangend fruit zijn leads waar in feite met weinig inspanning en vrij gemakkelijk resultaat is te behalen.  Leads die een productbrochure downloaden, of een contactaanvraag invullen behoren tot laaghangend fruit.

Er is een gegronde reden om te verwachten dat er oprechte interesse in jouw product of dienst bij deze leads.

 

Customer Journey

De customer journey (de klantreis) is de omschrijving van de weg die jouw klant aflegt voordat hij of zij besluit klant te worden en te blijven. Het doel van de customer journey is om inzicht te krijgen in bepalende contactmomenten met jou klanten.

Hiervoor is de customer journey opgedeeld in vijf fasen. Bij het ontwerpen van de customer journey beschrijf je per fase, de taken, emoties en gebruikte kanalen/touchpoints van je klant.  Vervolgens bepaal je per fase welke content op welke kanalen jij inzet om je potentiële klanten te bereiken. Een krachtige tool voor een complete marketingstrategie.

 

Salespitch

Een salespitch is een korte introductie voorzien van overtuigende argumenten jegens jouw gesprekspartner. Wie begint met een salespitch te ontwerpen moet er rekening mee houden dat je niet langer dan twee minuten hebt voordat de prospect besluit of hij wel of niet met jou verder wil praten. Een goede salespitch voorbereiden vergt tijd en creativiteit maar helpt elke sales om een perfecte eerste indruk achter te laten bij de prospect.