LEADGENERATIE DOOR SALES

Nasano stippellijn

Effectieve leadgeneratie inzetten voor jouw organisatie? Met een goede sales leg je de basis. Ontdek met welke boodschap je bij de juiste doelgroep aan tafel kunt komen.

Hoog gekwalificeerde afspraken maken. Daar draait het om bij de professionals van Nasano Management. Afspraken die de continuïteit van jouw organisatie waarborgen.

DE VOORDELEN VAN LEADGENERATIE DOOR SALES

Je wilt graag een constante stroom aan hoog gekwalificeerde leads. In de B2B-markt werkt leadgeneratie door sales zeer effectief om een band op te bouwen met je doelgroep. Niet alleen op kort termijn maar zeker ook op middellang termijn. Snel en duurzaam resultaat.

Leadgeneratie door Sales

Wil jij weten hoe je bezwaren kunt managen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het opstellen van een elevator pitch? Download dan ons E-book koude acquisitie.

Na het lezen van ons E-book ben jij expert:

  • Je weet precies hoe je een perfecte pitch aan de telefoon geeft
  • Je weet hoe je met bezwaren aan de telefoon moet omgaan
  • ‘’Stuur mij maar informatie per mail’’ weet jij om te zetten in een kans
  • Beheers jij de skills om langs een gatekeeper te komen
  • Je ontdekt op welke momenten je het meeste succes gaat krijgen 

LEADGENERATIE DOOR SALES: ONZE AANPAK

DOELGROEP KEUZE

Waarom kies je voor een bepaalde doelgroep? Is er in een bepaalde markt meer vraag naar jouw product of dienst? Onze sales professionals hebben brede kennis op het gebied van doelgroepkwalificatie en databaseverrijking.

SALESPITCH

Na het definiëren van de doelgroep en aanvullen van de database, richten we ons op de boodschap die we willen overbrengen. De zogenaamde salespitch.

RAPPORTAGE 

Alle activiteiten van onze sales professionals worden bijgehouden in rapportages. Maandelijks krijg je inzicht in de resultaten. Op basis van de resultaten wordt een analyse gemaakt en waar nodig bijgestuurd zodat doelstellingen behaald worden.

Leadgeneratie door Sales bij AMN

CASE STUDY AMN 

Talent ontdekken. Dat doet AMN al twintig jaar met de ontwikkeling van toetsen en volgsystemen voor het onderwijs en bedrijfsleven. Nasano Management ondersteunt sinds twee jaar de salescampagnes en leadgeneratie van het Arnhemse bedrijf. Met succes: door de hulp van Nasano worden er goede resultaten geboekt.

Een tas vol leads

Nadat AMN directeur John Mulder op een gemeentecongres zijn Talentscan voor statushouders onder de aandacht bracht, volgde er te weinig afspraken. “We kwamen van het congres thuis met een tas vol interessante leads, maar hadden onderschat hoeveel tijd het kost om van die leads concrete afspraken te maken,” vertelt Mulder...

Stuur ons een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leads genereren door sales bij AMN

Twee projecten, één aanpak: klantcase AMN Arnhem

Talent ontdekken. Dat doet AMN al twintig jaar met de ontwikkeling van toetsen en volgsystemen voor het onderwijs en bedrijfsleven. Nasano Management ondersteunt sinds twee jaar de salescampagnes en leadgeneratie van het Arnhemse bedrijf. Met succes: door de hulp van Nasano worden er goede resultaten geboekt.

Een tas vol leads

Nadat AMN directeur John Mulder op een gemeentecongres zijn Talentscan voor statushouders onder de aandacht bracht, volgde er te weinig afspraken. “We kwamen van het congres thuis met een tas vol interessante leads, maar hadden onderschat hoeveel tijd het kost om van die leads concrete afspraken te maken,” vertelt Mulder. “Je kunt niet zomaar tussendoor wat mensen bellen: dat moet doelmatig en georganiseerd gebeuren. We hadden iemand nodig met de expertise om het salesproces een flinke boost te geven.”

Het product begrijpen

Om het project toch succesvol te maken, schakelde AMN de hulp in van Nasano Management. Dat ging meteen goed: een team van ervaren salesspecialisten ging direct aan de slag om afspraken binnen te halen. Mulder: “We dachten altijd dat koude acquisitie niet effectief was, maar Nasano kon zich snel verplaatsen in onze visie en productaanbod. Door die aanpak hebben we veel afspraken gemaakt en orders gerealiseerd.”

Supersnelle schakeling

Die samenwerking smaakte naar meer. AMN begon een intensieve samenwerking met Nasano om de AMN Eindtoets (een digitaal alternatief voor de Cito) in de markt te zetten. “Dat project was aanzienlijk groter en tijdrovender dan de Talentscan: we moesten in een zeer korte tijd zo veel mogelijk scholen overtuigen dat onze eindtoets de beste nieuwkomer was tussen alle nieuwe aanbieders. Nasano handelde toen supersnel: er zaten maar een paar dagen tussen een eerste briefing en de officiële kick-off van de campagne. Vijf mensen belden in acht weken zo’n vierduizend scholen – als er extra capaciteit nodig was, dan werd dat geregeld. Door die pro-actieve, effectieve aanpak van Nasano zijn we de grootste aanbieder geworden van alle nieuwkomers.”

Onderdeel van het team

Een medewerker van Nasano werkt nu twee dagen in de week voor AMN. “Ik hoef nooit te wachten op een antwoord via mail of telefoon,” zegt Mulder. “Ook niet op de dagen als hij niet bij ons werkt. De expertise die je nodig hebt is zo altijd beschikbaar. Nasano wordt een belangrijk onderdeel van je team. Zo vind je elkaar sneller en kom je sneller tot de vraag achter de vraag. En dat komt conversie altijd ten goede.”

 

Aan goede ideeën geen gebrek |

Klantcase Drake & FarrellDrake & Farrell is een logistiek dienstverlener uit Bleiswijk. Al bijna vijftien jaar ontwikkelen ze nieuwe initiatieven om de retourverwerking en logistiek van organisaties als KPN, Caiw. en Heineken constant te verbeteren. Nasano doet sinds een halfjaar marktonderzoek voor een van de initiatieven van het bedrijf “snelle reparatie service” zodat dit nieuwe initiatief zo effectief en succesvol mogelijk in de markt wordt gebracht.

De goegemeenteErik Hofland is samen met 2 andere collega’s verantwoordelijk voor de Business Development bij Drake & Farrell. “Bij ons krijgen mensen met een goed idee en verhaal vaak de ruimte, zegt hij trots. Maar ik zag ook dat initiatieven soms niet goed van de grond kwamen. Wat beter kon was vooraf meer inzicht verkrijgen in de behoefte en potentie van de markt. We hadden behoefte aan professionele marktverkenning en -inzicht. Analyses over de concrete interesse van reparatie-partners en potentiële klanten bijvoorbeeld, en natuurlijk de vraag of er in het verleden en huidig al soortgelijke ideeën waren geweest.”

Aannames validerenErik Hofland schakelde de hulp in van Nasano Management. “Tijdens een tweedaagse workshop kwamen we erachter dat veel aannames niet gevalideerd waren. Nasano scherpte onze proposities aan, stelde buyer personas op en beoordeelde ons businessplan. Daarna gingen ze het land in om op basis van interviews en marktonderzoek die nieuwe aannames te valideren.”

Slagvaardig en pro-actief“We zijn tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. We hebben ons businessplan er effectief op aangepast. Nasano liet zien dat ze slagvaardig zijn: meteen de mouwen opstropen en aan de slag gaan. Ze zijn betrokken en behoorlijk flexibel: Als iets net even anders loopt qua tijd of budget, passen ze zich daar meteen op aan. Ook fijn: ik kan altijd bellen met een marketingvraag, ook als dat uit pure nieuwsgierigheid is. Ze ondersteunen dus niet alleen, maar hebben naar mij ook een coachende rol waarin ik mijn kennis aanzienlijk kan vergroten. Dat is erg waardevol.”

Touchpoints

Binnen het vakgebied marketing wordt voor touchpoints de volgende definitie gehanteert: de verschillende kanalen, acties en contactmomenten die een klant heeft met jouw organisatie. Bijvoorbeeld een Adwords-advertenties, een blog dat je deelt via social media, of een advertentie in een tijdschrift. Het zijn de momenten waarop een (potentiële) klant in contact komt met jouw onderneming. Ieder contactmoment zorgt weer voor een beleving bij de klant en bepaalt de manier waarop deze (potentiële) klant naar jouw organisatie kijkt.

Waardepropositie

Een omschrijving van de toegevoegde waarde van jouw product of dienst. Een toegevoegde waarde waar jouw klant behoefte aan heeft.  Het ontwerpen van een waardepropositie is een proces dat je helpt te begrijpen waar je klanten dagelijks mee bezig zijn (taken), waar zij tegenaanlopen (pijnpunten) en wat zij graag willen bereiken (voordelen). Het helpt al je werknemers te begrijpen waarvoor je het doet, en voorkomt dat je een hoop investeert in ideeën die uiteindelijk niks opleveren.  Ontwerp, test en lever een product of dienst dat daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft voor jouw klant.

Aanvalsplan

Een aanvalsplan is te omschrijven als een concrete planning van doorgaans 13 weken. Een planning met activiteiten en wie, wat , wanneer gaat uitvoeren. Onze klanten weten op deze manier precies in welke week er belangrijke activiteiten plaatsvinden.

Acquisitie

Onder (koude) acquisitie verstaan we het telefonisch benaderen van potentiële leads. Het doel tijdens het acquisitie gesprek is het maken van afspraken met de gewenste DMU, de persoon met beslissingsbevoegdheid.

Databaseverrijking

Een databaseverrijking wordt uitgevoerd met het doel een volledig en recente database te realiseren. Geen verouderde adressen, maar een databestand met juiste contactpersonen voor campagnes of opvolging door sales.

Tone-of-voice

De stijl in woord en geschrift waarop een organisatie communiceert met haar doelgroep wordt de tone-of-voice genoemd. Een tone-of-voice kan omschreven als formeel, zakelijk en koel, of juist infomeel, open, ondeugend en hartelijk. Deze omschrijvingen hebben ook impact op de manier waarop de doelgroep naar de organisatie kijkt (het imago). De tone-of-voice is terug te vinden in alle communicatie-uitingen van een organisatie. Denk bijvoorbeeld aan teksten op de website, een productbrochure, DM’s of e-mailcampagnes.

Buyer Persona

Met een buyer persona specificeren we de interesses, kenmerken en behoeftes van de doelgroep. Wat is bijvoorbeeld de functies binnen de prospect waar jij je op richt? Op welke platformen is hij of zij actief en welke problemen komt deze persoon tegen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Door in het vel van de klant te kruipen, kom je er precies achter welke marketing activiteiten je in kunt zetten om van de potentiële prospect een klant te maken.

 

Laaghangend fruit

Laaghangend fruit zijn leads waar in feite met weinig inspanning en vrij gemakkelijk resultaat is te behalen.  Leads die een productbrochure downloaden, of een contactaanvraag invullen behoren tot laaghangend fruit.

Er is een gegronde reden om te verwachten dat er oprechte interesse in jouw product of dienst bij deze leads.

 

Customer Journey

De customer journey (de klantreis) is de omschrijving van de weg die jouw klant aflegt voordat hij of zij besluit klant te worden en te blijven. Het doel van de customer journey is om inzicht te krijgen in bepalende contactmomenten met jou klanten.

Hiervoor is de customer journey opgedeeld in vijf fasen. Bij het ontwerpen van de customer journey beschrijf je per fase, de taken, emoties en gebruikte kanalen/touchpoints van je klant.  Vervolgens bepaal je per fase welke content op welke kanalen jij inzet om je potentiële klanten te bereiken. Een krachtige tool voor een complete marketingstrategie.

 

Salespitch

Een salespitch is een korte introductie voorzien van overtuigende argumenten jegens jouw gesprekspartner. Wie begint met een salespitch te ontwerpen moet er rekening mee houden dat je niet langer dan twee minuten hebt voordat de prospect besluit of hij wel of niet met jou verder wil praten. Een goede salespitch voorbereiden vergt tijd en creativiteit maar helpt elke sales om een perfecte eerste indruk achter te laten bij de prospect.